forex trading logo

  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Το δάσος
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
Previous Next
Alexandria Book Library

Back to top > 2. Λογοτεχνία > Ελληνική λογοτεχνία

Φυστίκι ελήφθη όβερ…
ΕΛ113 [388] Ο Τζίμμυ Κάρτερ απαντά από τον Λευκό Οίκο
PDF Print
Book cover Φυστίκι ελήφθη όβερ…
Library: Βιβλιοθήκη Γυμνασίου Πλατανιά
Location name: Κεντρική Βιβλιοθήκη Γυμνασίου
Year: 1979
Visits: 4151
User rating:  / 0
PoorBest 
Review
Written by Valia

Απόσπασμα από την ιστοσελίδα : https://comicstrades.me/

Είναι το «Φυστίκι ελήφθη. Όβερ…», από την πένα του τρομερού Φρέντυ Γερμανού!  Για τον Γερμανό δεν νομίζω να χρειάζεται να πω κάτι. Η επιτομή της Ελληνικής δημοσιογραφίας, από το `67 και έπειτα! Απλά πράγματα. Εδώ είμαστε στο 1979 και το παρόν βιβλίο έρχεται σαν sequel του «Τζίμμυ πάρε ένα φυστίκι…», που είχε γίνει best seller και μάλιστα σε δύσκολες εποχές(πολιτικά κυρίως…). Πρόκειται για μια σάτιρα με το σαρωτικό χιούμορ του Φρέντυ, που ισοπεδώνει τα πάντα ενώ ταυτόχρονα τεκμηριώνει κάθε φράση του, με εκπληκτικά στοιχεία!!! Ότι και να σας πω είναι λίγο. Βασικά περιστρέφεται γύρω από τον κάποτε Αμερικανό πρόεδρο Τζίμυ Κάρτερ, τα σκάνδαλα και τις κρυφές πτυχές της θητείας του και πολλά μα πολλά παραλειπόμενα. Από αυτά που μόνο η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως, όταν δεν χειραγωγείται, ή δεν αφήνεται να επιπλέει στα τέλματα των συμφερόντων… Μεγάλες κουβέντες…

Ο ασυμβίβαστος Φρέντυ δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του, ακόμη και όταν βρέθηκε υπό στενή επιτήρηση επί χούντας, ή όταν του διάβαζαν εξονυχιστικά τα κείμενα των εκπομπών του, στην κρατική τηλεόραση, πριν του δώσουν το πράσινο φως για να βγει στον αέρα. Κι όμως κατάφερνε και τα προσπερνούσε όλα αυτά και μας έστελνε μικρές αχτίδες φωτός, μέσα από λέξεις και εικόνες. Στο βιβλίο αυτό των εκδόσεων Κάκτος, είναι χείμαρρος! Δεν αφήνει όρθιο τίποτα στο πέρασμα του! Τα σκίτσα είναι πανέμορφα, αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βρω σε ποιόν ανήκουν. Πρέπει πάντως να είναι Αμερικανός δημιουργός. Αν κάποιος από εσάς γνωρίζει περισσότερα, ας μας διαφωτίσει. Να πω ακόμη ότι φιλοξενούνται σκίτσα και άλλων δημιουργών, όπως του Σκουλά(το οποίο έχει και λεζάντα του Φρέντυ), στην πλειοψηφία τους δυστυχώς ανυπόγραφα. Ο Gerry Gersten, είναι ο μοναδικός ίσως(αν πρόσεξα καλά), του οποίου αναγράφεται το όνομα και μοιάζει σαν γραμμή σχεδίασης πολύ, με το σκίτσο του εξωφύλλου. Στις σελίδες του το βιβλίο παραθέτει περιστατικά πραγματικά και όχι φανταστικά, τα οποία καυτηριάζει με χιούμορ, ενώ τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα είναι πέρα από κάθε προσδοκία αναγνώστη! Φανταστείτε ότι όλα αυτά έγιναν εν έτει 1979, δίχως τράπεζες πληροφοριών και διαδίκτυο, με έδρα της έρευνας την Ελλαδίτσα! Όλα αυτά προέκυψαν στην διάρκεια ενός ταξιδιού που πραγματοποίησε ο Φρέντυ, στις ΗΠΑ, απ` όπου και άντλησε υλικό για τουλάχιστον 2 βιβλία. Δείτε τις αποσπασματικές σελίδες και θα καταλάβετε περισσότερα… Ειδικά την τελευταία, όπου ο Κάρτερ στέλνει τηλεγράφημα στον Γερμανό, για την έκδοση του βιβλίου! Το «Φυστίκι Ελήφθη. Όβερ…», είναι ουσιαστικά μια διακωμώδηση του σκανδάλου Κάρτεργκεητ(το Γουώτεργκεητ έγινε μόδα και γέννησε μπόλικα σκάνδαλα, βλέπετε!), αλλά περνάει κι άλλα πράγματα μέσα, με έξυπνο τρόπο βαλμένα, για να ψάξει ο αναγνώστης να τα βρει. Όχι όλοι. Εκείνοι που ήταν στο πνεύμα του Φρέντυ!


Date insert: Friday, 27 March 2015 13:33

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Φωτιάδου-Μπαλαφούτη, Γιώτα

Ποτέ ξανά

Ξαφνικά τα παιχνίδια σταμά...

Category: Ελληνική λογοτεχνία

Ελύτης, Οδυσσέας, 1911-1996

Σηματολόγιον

Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης γ...

Category: Ποίηση

Τριανταφύλλου, Σώτη,

Το εργοστάσιο των μολυβιών

Το εργοστάσιο των μολυβιώ...

Category: Ελληνική λογοτεχνία

Ρούσου, Νικόλ

Πες στη Μορφίνη, ακόμα την ψ...

Η Μορφίνη στην πόλη: μια παρ...

Category: Ελληνική λογοτεχνία

Αϊτμάτωφ Τζινγκίζ

Το χωράφι της μάνας

Η νουβέλα "Το χωράφι της μάν...

Category: Ξένη λογοτεχνία

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.