forex trading logo

  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Το δάσος
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Previous Next
Workshops για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού PDF Print E-mail
Written by Παπαστάμος Βασίλης   
Wednesday, 07 October 2015 01:05
Share


Το Γυμνάσιο Πλατανιά και οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής που λειτουργούν σ’ αυτό, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας προγραμματισμού [ http://codeweek.eu/ ] διοργανώνουν για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού Χανίων, τα παρακάτω εργαστήρια (workshops) με θέμα τον προγραμματισμό :

1) Δευτέρα 12/10 «Προγραμματίστε για το Minecraft»(Java) 3:00μμ έως 7:00μμ για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου. [Θέσεις 30]

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι υπολογιστών που έχει εκατομύρια φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τη γλώσσα java υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πρωτότυπων MODs ώστε να προσαρμοσθεί το παιχνίδι σύμφωνα με τις επιθυμίες του προγραμματιστή. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το workshop θα πάρουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό με τη java και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους MOD. Με την ολοκλήρωση του workshop θα είναι σε θέση να μελετήσουν τις πηγές που θα τους δοθούν και να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στον προγραμματισμό. 

2) Τρίτη 13/10 «Φτιάξε το δικό σου παιχνίδι» (Scratch) 3:00μμ έως 5:00μμ για παιδιά 9 έως 12 ετών [Θέσεις 20]

Υπάρχει ένα κομβικό μήνυμα που πρέπει να περάσει στα παιδιά : «Μην παίζεις απλά ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Δημιούργησε το δικό σου» Το περιβάλλον scratch είναι ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για παιδιά μικρών ηλικιών  για την ενασχόληση με τον προγραμματισμό. Μέσα από το workshop οι μαθητές θα αποκτήσουν δεξιότητες δημιουργίας απλών παιχνιδιών υπολογιστή.

3) Τετάρτη 14/10 «Κάνε το ρομπότ να κουνηθεί» (LegoNXT) 3:00μμ έως 7:00μμ  για παιδιά 11 έως 14 ετών [Θέσεις 18]

Η ρομποτική είναι ο κλάδος της μηχανικής που υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Ο προγραμματισμός των robot όμως είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση. Με τα πακέτα NXT της lego οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των robot και τον προγραμματισμό τους.  

4) Πέμπτη 15/10 «Προγραμματισμός συσκευών Android για κορίτσια» (AppInventor) 3:00μμ έως 7:00μμ   για κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου [Θέσεις 20]

Το στερεότυπο των προηγούμενων δεκαετιών πως ο προγραμματισμός συσκευών είναι κάτι που αφορά τους άνδρες είναι επιτακτική ανάγκη να ακυρωθεί. Η γυναικεία οπτική πάνω στα εργαλεία που σήμερα και αύριο θα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας είναι αναγκαία να υπάρξει. Ο προγραμματισμός φορητών συσκευών android (Tablet και Smartphone’s) σε αρχικό προγραμματιστικό στάδιο γίνεται πολύ εύκολα με  τη χρήση του περιβάλλοντος AppInventor που διαθέτει δωρεάν το MIT και η Google.

Για όλα τα workshop η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, θα υλοποιηθούν στο εργαστήριο πληροφορικής του Γυμνασίου Πλατανιά, και απευθύνονται σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές και μαθήτριες του Νομού Χανίων που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

Η πρόσβαση στο Γυμνάσιο μπορεί να γίνει με το ΚΤΕΛ (Στάση έξω από το Γυμνάσιο και πυκνά δρομολόγια)

Η δήλωση συμμετοχής (Κράτηση θέσης) μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσα από το δικτυακό τόπο του Γυμνασίου Πλατανιά (www.gymnasio-platania.gr)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και σε περίπτωση που καλυφθεί δεν υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον προσθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε mail στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  

Διαβάστε την ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα προγραμματισμού : 10-18 Οκτωβρίου 2015 - Κάνοντας τις ιδέες πράξη χάρη στον προγραμματισμό

Last Updated on Wednesday, 07 October 2015 01:19
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPAΝεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο appsPowered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.