forex trading logo

  • Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
  • Οι μάχες των Περσικών πολέμων
  • Πρώτες βοήθειες με σκίτσα
  • Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης
  • Το δάσος
Previous Next
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ PDF Print E-mail
Διεύθυνση
Written by Administrator   
Saturday, 04 February 2012 01:51
Share

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (μέχρι 300 λέξεις)

(Όπως αυτός κατατέθηκε στο συμβούλιο επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων το καλοκαίρι του 2011)

Σε περίπτωση επιλογής μου η πρώτη μέριμνα είναι η αναγνώριση των παραμέτρων του συστήματος της σχολικής μονάδας. Αυτό θα επιτευχθεί με επιτόπια μελέτη αλλά και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους με τη σχολική μονάδα φορείς αλλά και πρόσωπα. Μετά την αρχική αναγνώριση του συστήματος θα καθοριστούν οι στόχοι της σχολικής μονάδας μέσα από συζήτηση με όλα τα όργανα που εμπλέκονται μ’ αυτή (Σύλλογο διδασκόντων, Σύλλογο γονέων, τοπική δημοτική αρχή, σχολικό σύμβουλο)

Θα ακολουθήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου έτσι ώστε να αναγνωρισθούν και να καταγραφούν οι ανάγκες, οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι στόχοι για κάθε εκπαιδευτικό λειτουργό αλλά και εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Θα διερευνηθούν σε βάθος οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και υποστήριξη με επιμορφωτικές δράσεις των εκπαιδευτικών της κάθε ειδικότητας ξεχωριστά αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών (για γενικής φύσεως θέματα).

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην εγκαθίδρυση σχέσης δικαίου και αμοιβαίου σεβασμού με τους μαθητές. Μέσα από τα εκλεγμένα τους όργανα θα καταρτισθεί ο κανονισμός λειτουργίας της σχολικής μονάδας και θα υπάρξει φροντίδα έτσι ώστε αυτός να γίνει γνωστός σε κάθε μαθητή και γονέα.

Σε κύκλο συναντήσεων με τα εμπλεκόμενα με τη σχολική μονάδα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα διευκρινιστούν οι εισροές της σχολικής μο-νάδας και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας, σε πολιτιστικά, περιβαλλοντικά αλλά και εκπαιδευτικά θέματα, μιας και οι δυνατότητες στέγασης απογευματινών τμημάτων εκπαίδευσης ενηλίκων στις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολείου, θεωρώ ότι είναι μια δράση που αυ-ξάνει κατακόρυφα τη θετική εικόνα του σχολείου στην τοπική κοινωνία.

Θα εξετασθούν οι δίοδοι επικοινωνίας με τους γονείς και θα ενισχυθούν αν και όπου αυτό απαιτείτε. Δυνατότητες όπως η λειτουργία δικτυακού τόπου με δυναμικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να γίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του διαδικτύου σε ότι αφορά τη δημοσίευση άρθρων αλλά και την επικοινωνία των μελλών της σχολικής μονάδας (εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς) θα τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα.

 

Last Updated on Saturday, 04 February 2012 02:12
 

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Κυριακάτικη βόλτα στην ιστορία του τόπου μας

Βρείτε τ απαραίτητα αρχεία για την Κυριακάτικη βόλτα στην τοπική ιστορία !

[Μετάβαση στη σελίδα]

Βρείτε μας εύκολα!

Εντοπισμός διαδρομής για το Γυμνάσιο Πλατανιά

Παιχνίδι Tablet & κινητών

Με σκοπό να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τα θέματα ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Πλατανιά, δημιουργήσαμε μια εφαρμογή για συσκευές android που καθοδηγεί τους μαθητές σε ένα παιχνίδι "κυνήγι Θησαυρού" 

[Δοκιμάστε την εφαρμογή]

ESPA



Νεότερα άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Σύνδεσμοι

Είσοδος στο apps



Powered by Joomla!. Designed by: free Joomla theme cheap web hosting Valid XHTML and CSS.